Volodimir Zelenski, la sesiunea plenară a Summitului Viitorului: „Putin a furat deja multe, dar nu va reuși niciodată să fure viitorul lumii”

  • 24 Septembrie 08:04
Volodimir Zelenski, la sesiunea plenară a Summitului Viitorului: „Putin a furat deja multe, dar nu va reuși niciodată să fure viitorul lumii”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat la sesiunea plenară a Summitului viitorului că îi invită pe toți liderii să continue să sprijine eforturile pentru un viitor drept și pașnic. Putin a furat deja multe, dar nu va reuși niciodată să fure viitorul lumii, a mai spus el.

Lumea are nevoie de un viitor pașnic și de o dezvoltare stabilă. În prezent, ne pregătim pentru cel de-al doilea summit al păcii, avansând pas cu pas, împreună cu partenerii noștri, pe baza formulei păcii”, a spus președintele Zelenski, potrivit G4media.

Îi invit pe toți liderii și națiunile să continue să sprijine eforturile noastre comune pentru un viitor drept și pașnic! Putin a furat deja multe, dar nu va reuși niciodată să fure viitorul lumii. Sunt sigur de asta”, a mai arătat Zelenski, la sesiunea plenară a Summitului viitorului.

El a arătat că este important ca lumea să lucreze pentru a dezvolta o viziune comună asupra celui mai bun viitor pentru omenire. De îndată ce astfel de eforturi colective încep, adevăratele interese sunt întotdeauna dezvăluite.

Ucraina sprijină eforturile de a menține toate națiunile unite, în siguranță și de a adera strict la Carta ONU. Și cu toții puteți vedea cine întotdeauna nu numai că se opune, dar și lucrează activ pentru a submina unitatea globală. De data aceasta, în timpul lucrărilor privind Pactul pentru viitor, același mic grup de șapte complici, condus de Rusia, a acționat din nou în mod distructiv, opunându-se întotdeauna oricăror inițiative globale care consolidează eficiența Cartei ONU”, a precizat președintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski a mai spus că acest grup s-a comportat întotdeauna în acest fel ori de câte ori ONU a încercat să facă ceva care să lucreze pentru binele tuturor.

Mulțumesc Germaniei și Namibiei pentru co-facilitarea Pactului pentru viitor. De asemenea, mulțumesc Zambiei și Suediei pentru facilitarea negocierilor privind Pactul digital global. Mulțumesc Jamaicăi și Țărilor de Jos, care au co-prezidat procesul interguvernamental privind Declarația pentru generațiile viitoare. Este foarte, foarte important să auzim acum o voce unită din Africa – această poziție comună a națiunilor africane consolidează eforturile globale. Și mulțumesc sincer tuturor țărilor care și-au oferit ideile utile pentru viitor”, a precizat Zelenski.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Wed
20
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău