Volodimir Zelenski l-a demis pe ambasadorul Ucrainei în Germania

  • 10 Iulie 2022 10:19
Volodimir Zelenski l-a demis pe ambasadorul Ucrainei în Germania

Volodimir Zelenski l-a retras din funcție, sâmbătă, pe ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, dar și pe alți câțiva ambasadori, relatează Reuters. Într-un decret care nu precizează motivele acestor destituiri, Zelenski a anunțat demiterea ambasadorilor Ucrainei în Germania, India, Republica Cehă, Norvegia și Ungaria.

Zelenski le ceruse diplomaților ucraineni să obțină sprijin internațional și ajutor militar pentru Ucraina, în timp ce țara încearcă să respingă invazia rusească declanșată în 24 februarie.

Melnik devenise cunoscut pentru cererile sale repetate de mai mult sprijin din partea guvernului german, sub forma de arme grele, pe măsură ce atacurile Rusiei continuau.

Recent, el a fost criticat pentru o declarație controversată în care îi luase apărarea liderului naționalist ucrainean, Stepan Bandera, care a condus un grup responsabil de epurare etnică și masacrarea a zeci de mii de polonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Presa germană, inclusiv ziarele Bild și Süddeutsche Zeitung, au scris că Melnik urmează să fie mutat la Ministerul de Externe de la Kiev, citând surse ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău