Volodimir Zelenski, invitat la summitul UE-Ucraina convocat pentru 3 februarie anul viitor

  • 22 Decembrie 2022 13:40
Volodimir Zelenski, invitat la summitul UE-Ucraina convocat pentru 3 februarie anul viitor

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene și președintele ucrainean Volodimir Zelenski vor participa pe 3 februarie anul viitor la un summit UE-Ucraina, a anunțat joi un purtător de cuvânt al blocului comunitar, transmite Agerpres.

Locul desfășurării reuniunii la nivel înalt nu a fost deocamdată decis.

„Pot confirma că summitul UE-Ucraina va avea loc în 3 februarie și că există o invitație deschisă adresată președintelui Zelenski de a vizita Bruxellesul'', a declarat Barend Leyts, purtător de cuvânt al președintelui Consiliului European, Charles Michel.

Leyts a precizat că invitația adresată președintelui Ucrainei de a face o vizită la Bruxelles nu înseamnă că acest oraș va găzdui summitul UE-Ucraina.

Oficialități europene au spus că principalul subiect de pe agenda summitului va fi probabil modalitatea în care Uniunea Europeană poate continua să sprijine Ucraina împotriva Rusiei. De asemenea, liderii statelor membre ar urma să evalueze progresele Ucrainei pe calea integrării europene.

De la declanșarea invaziei ruse contra Ucrainei, Volodimir Zelenski a apărut constant prin videoconferință la summiturile UE. Prima sa vizită externă de la începerea războiului a fost efectuată miercuri, la Washington.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susține că desfășoară o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și pentru protejarea populației rusofone din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău