Volodimir Zelenski: în Rusia au fost deportați două milioane de ucraineni

  • 14 Iulie 2022 19:10
Volodimir Zelenski: în Rusia au fost deportați două milioane de ucraineni

„Două milioane de ucraineni au fost duși în Rusia, au fost intimidați și le-au fost furate documentele”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de agenția italiană Ansa, preluată de Rador.

Zelenski a spus că printre deportați se numără „câteva sute de mii de copii”, arătând că este greu de dat numărul exact. Potrivit liderului ucrainean, Rusia a creat câmpuri filtrante prin care obligă oamenii să treacă în teritoriile ocupate.

Între timp, șeful autoproclamatei republici Donețk (DPR) Denis Pușilin a declarat că, în cazul în care Curtea Supremă a RPD va confirma condamnările la moarte ale mercenarilor străini, aceștia vor fi executați de un pluton de execuție. La 9 iunie, o instanță din RPD a condamnat la moarte doi luptători britanici și unul marocan, Aiden Aslin, Shaun Pinner și Saaudun Brahim. Au făcut cu toții contestație.

Armata ucraineană a raportat că a respins un asalt rusesc asupra așezărilor Dovhenke și Dolina, în direcția Sloviansk, în regiunea Donețk. Între timp, atacurile rusești cu rachete asupra orașelor continuă: au bombardat orașele Harkov (unde un civil a fost ucis și alți 5 au fost răniți) și Bahmut, precum și numeroase așezări din estul țării. Regiunea Sumi din nord-estul Ucrainei a fost lovită de 60 de ori în 24 de ore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Sat
18
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Arhivă Radio Chișinău