Volodimir Zelenski după căderea orașului Lisiciansk în mâinile rușilor: Ucraina nu renunță la nimic

  • 04 Iulie 2022 16:14
Volodimir Zelenski după căderea orașului Lisiciansk în mâinile rușilor: Ucraina nu renunță la nimic

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat după căderea orașului Lisiciansk, ultimul bastion al Kievului în regiunea estică Lugansk, în mâinile rușilor, că țara sa ''nu renunță la nimic'' și că va reveni în zonele aflate acum sub controlul rușilor, transmite EFE, citată de Defenseromania.ro.

Într-una din recentele înregistrări video postate pe pagina sa de internet, Zelenski se referă la retragerea trupelor Kievului din Lisiciansk după asediul rus care a permis forțelor de invazie să dețină practic controlul asupra întregii regiuni din estul Ucrainei, potrivit sursei citate

''Ucraina nu renunță la nimic. Și când cineva acolo la Moscova dă informații despre regiunea Lugansk, să-și amintească relatările și promisiunile făcute înainte de 24 februarie, în primele zile ale acestei invazii, în primăvară și acum'', a declarat Zelenski, referindu-se la timpul de care au avut nevoie rușii pentru a reuși să controleze această regiune, aproape patru luni. ''Să evalueze în mod real ceea ce au obținut în tot acest timp și cât au plătit pentru aceasta. Pentru că rapoartele lor actuale se vor transforma în fum, la fel ca cele de dinainte'', a adăugat președintele Zelenski.

Armata ucraineană ''avansează gradual în regiunea Harkov, în regiunea Herson (aflată parțial sub controlul rușilor) și pe mare: (insula) Șerpilor este un bun exemplu în acest sens. Va veni ziua când vom spune același lucru despre Donbas'', a subliniat Zelenski.

Iar ''armata noastră își retrage oamenii din anumite puncte de pe front unde dușmanul are o mai mare putere de foc, exact asta s-a întâmplat în Lisiciansk, iar aceasta înseamnă un singur lucru: vom reveni grație tacticii noastre, grație livrărilor crescute de arme moderne'', a avertizat el.

După cucerirea Luganskului și a unei părți din regiunea vecină Donețk, care împreună alcătuiesc provincia Donbas, teritoriu ucrainean revendicat de Moscova, rușii și-au creat un culoar care unește estul cu sudul și peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal și controlată de Kremlin încă din 2014, amintește EFE. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău