Volodimir Zelenski, desemnat „Persoana Anului 2022'' de revista americană Time

  • 07 Decembrie 2022 17:23
Volodimir Zelenski, desemnat „Persoana Anului 2022'' de revista americană Time

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a ajuns să întruchipeze rezistența țării sale în fața invaziei militare a Rusiei, a fost desemnat miercuri "Persoana Anului 2022" de revista americană Time, care a omagiat, de asemenea, "spiritul Ucrainei", informează Agerpres.

„Indiferent dacă bătălia pentru Ucraina suscită speranță sau teamă, Volodimir Zelenski a electrizat lumea întreagă într-o manieră pe care nu am mai văzut-o de decenii", a scris redactorul-șef al revistei Time, Edward Felsenthal, care consideră că alegerea din acest an "nu a fost niciodată mai clară".

„Pentru că a dovedit că și curajul poate fi la fel de contagios ca frica, pentru că i-a incitat pe oameni și pe țări să se unească în apărarea libertății, pentru că a reamintit lumii fragilitatea democrației - și a păcii -, Volodimir Zelenski și spiritul Ucrainei sunt personalitățile anului 2022 alese de revista Time", a adăugat redactorul-șef al acestei publicații cu sediul la New York, informează Agerpres.

"În săptămânile care au urmat primelor bombardamente rusești de pe 24 februarie, decizia lui de a nu fugi din Kiev, ci de a rămâne și de a obține sprijinul populației a fost crucială. De la primul său mesaj de 40 de secunde pe Instagram, pe 25 februarie - arătând că guvernul său și societatea civilă erau intacte - și până la discursurile lui zilnice rostite, de la distanță, în fața unor instituții precum parlamente, Banca Mondială și la gala Grammy Awards, președintele Ucrainei era prezent peste tot", a adăugat Edward Felsenthal.

Miliardarul Elon Musk - CEO-ul companiilor Tesla și SpaceX, devenit recent și patronul Twitter - a fost desemnat "Persoana Anului 2021", într-un an în care compania sa producătoare de vehicule electrice a devenit cel mai valoros producător de automobile din lume. Revista Time a început tradiția atribuirii acestui titlu anual în 1927.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău