Volodimir Zelenski: Dacă se va ivi ocazia, Ucraina îl va elimina pe Vladimir Putin

  • 21 Noiembrie 2023 15:31
Volodimir Zelenski: Dacă se va ivi ocazia, Ucraina îl va elimina pe Vladimir Putin

Rusia nu renunță la intenția sa de a-l înlătura pe președintele ucrainean prin orice mijloace, iar Ucraina, la rândul său, are și ea dreptul de a-l elimina pe dictatorul Vladimir Putin, fiind vorba de protejarea țării, a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu acordat publicației The Sun. Întrebat dacă Ucraina ar profita de șansa de a-l ucide pe Putin dacă s-ar ivi ocazia, Zelenski a spus că acesta este un război și Ucraina are tot dreptul să se apere.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat publicației The Sun, a menționat că Ucraina este îndreptățită să folosească orice mijloace necesare pentru a se apăra, inclusiv să îl destituie pe liderul rus Vladimir Putin dacă se ivește ocazia. Țara care a atacat, a adăugat el, nu pare să facă un pas înapoi de la intenția de a elimina conducerea ucraineană, scrie Defense Romania.

RBC-Ucraina relatează declarația lui Zelenski, în care acesta a reiterat determinarea Rusiei în realizarea planurilor sale de a-i elimina pe liderii ucraineni, folosind toate resursele și strategiile care îi stau la îndemână. "Setul lor de instrumente este vast", a subliniat președintele Ucrainei. Cu toate acestea, el a subliniat aceeași intenție agresivă din partea Ucrainei, avându-l ca țintă potențială pe Putin, dacă se va ivi ocazia.

Acesta este un război și Ucraina are tot dreptul să se apere

Zelenski a afirmat că Ucraina este absolut îndreptățită să ia astfel de măsuri, deoarece țara nu face decât să își protejeze teritoriul. "Acesta este un război, iar Ucraina rămâne fermă în dreptul său la autoapărare", a subliniat acesta.

În schimb, Zelenski a păstrat tăcerea în privința implicării Ucrainei în atacurile îndreptate împotriva colaboratorilor și oficialilor ruși din teritoriile aflate în prezent sub ocupație. În răspunsul său, el a declarat: "Operațiunile serviciilor secrete și ale forțelor speciale ucrainene nu sunt subiecte de discuție publică. Există anumite elemente pe care le ținem sub tăcere", a conchis președintele.

De la începutul agresiunii militare ruse în Ucraina au existat numeroase speculații cu privire la presupuse afecțiuni medicale grave de care suferă liderului rus. De asemenea, se vehiculează frecvent că acesta recurge la folosirea unor sosii pentru a apărea în public, evitând astfel orice interacțiune față în față. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău