Volodimir Zelenski: Apărătorii ucraineni luptă pentru „fiecare metru” din orașul Severodonețk

  • 13 Iunie 2022 09:39
Volodimir Zelenski: Apărătorii ucraineni luptă pentru „fiecare metru” din orașul Severodonețk

Apărătorii ucraineni luptă pentru „fiecare metru” din orașul Severodonețk, afirmă președintele Volodimir Zelenski, în timp ce forțele ruse au distrus un pod către un alt oraș de peste râu, îngreunând evacuarea civililor.

„Obiectivul tactic cheie al ocupanților nu s-a schimbat: aceștia fac presiuni în Severodonețk, iar lupte severe sunt în desfășurare acolo în continuare - literalmente pentru fiecare metru”, a declarat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său video de noapte, adăugând că armata Rusiei încearcă să trimită resurse suplimentare în Donbas.

Zelenski a spus că imaginea unui copil de 12 ani rănit într-un atac rusesc este "reprezentativă acum pentru imaginea Rusiei la nivel mondial". „Aceste fapte vor sublinia felul în care Rusia este văzută de lume”, a afirmat el. „Nu Petru cel Mare, nu Lev Tolstoi, ci copii răniți și uciși în atacurile rusești”, a spus el, într-o aparentă referire la remarcile președintelui rus Vladimir Putin de săptămâna trecută, comparând campania militară a Moscovei cu cuceririle împăratului rus Petru cel Mare în secolul al XVIII-lea. 

Sursa: Reuters/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău