Volodimir Zelenski a vizitat frontul în regiunea Harkov

  • 29 Iulie 18:45
Volodimir Zelenski a vizitat frontul în regiunea Harkov

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat astăzi un post de comandă avansat al armatei din zona Vovciansk, un oraș din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, vizată din 10 mai de o ofensivă rusă oprită de forțele Kievului, relatează AFP.

Astăzi, am avut onoarea de a-i felicita pe luptătorii noștri din forțele speciale (…) și de a le înmâna decorații oficiale”, a spus Zelenski, citat într-un comunicat postat pe rețelele sociale, potrivit G4media.

Sunt recunoscător pentru curajul și operațiunile lor eroice din spatele liniilor inamice”, a adăugat el.

Pe 10 mai, forțele ruse au deschis un nou front atacând regiunea Harkov dinspre nord. Ele încearcă în special să ocupe orașul Vovciansk, care se află încă în mijlocul unor lupte grele și a suferit distrugeri masive, conform imaginilor dronelor armatei ucrainene.

Acest atac a determinat Kievul să trimită întăriri în sector, în timp ce Ucraina duce deja o lipsă acută de soldați din cauza pierderilor foarte grele acumulate la mai bine de doi ani de la începerea invaziei ruse.

Forțele ucrainene au blocat până acum orice avans rusesc în sectorul Vovciansk. Dar, în același timp, trupele rusești continuă să avanseze câte puțin în regiunea Donețk (est).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:3,09 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
11
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău