Volodimir Zelenski a mers pe Insula Șerpilor. Mesajul transmis în ziua 500 a războiului

  • 08 Iulie 2023 11:00
Volodimir Zelenski a mers pe Insula Șerpilor. Mesajul transmis în ziua 500 a războiului

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost pe Insula Șerpilor, ca să marcheze 500 de zile de la începutul războiului.

Imaginile pubicate pe conturile lui Volodimir Zelenski îl arată pe președintele Ucrainei la bordul unei bărci cu care ajunge pe insulă. Acolo, el depune un buchet de flori în memoria soldaților uciși în bombardamentele rușilor, scrie Digi24.

„500 de zile de război la scară largă. Insula Șerpilor. Insula liberă a Ucrainei libere. Sunt recunoscător tuturor celor care au luptat aici împotriva invadatorilor. Ei au onorat memoria eroilor care și-au dat viața în această bătălie – una dintre cele mai importante din timpul războiului pe scară largă. Glorie fiecăruia dintre cei care luptă pentru securitatea în Marea noastră Neagră!”, a spus Volodimir Zelenski., este mesajul transmis de Zelenski din locul devenit simbol al rezistenței ucrainene.

În prima zi a războiului, câțiva soldați aflați acolo au oferit lumii o lecție de curaj și patriotism. Ei au refuzat să se predea și asta a adus asupra lor o ploaie de rachete și tiruri de artilerie. Cucerită de ruși, Insula Șerpilor avea să fie eliberată patru luni mai târziu, prima mare victorie a Ucrainei în război.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău