Volodimir Zelenski a dezvăluit cine este singura persoană care poate face presiuni asupra sa

  • 25 Septembrie 2019 19:35
Volodimir Zelenski a dezvăluit cine este singura persoană care poate face presiuni asupra sa

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins informațiile, potrivit cărora președintele SUA, Donald Trump, ar fi făcut presiuni asupra sa în timpul convorbirii telefonice din luna iulie, scrie Rador.

"Nimeni nu poate face presiuni asupra mea, deoarece eu sunt președintele unei țări independente" - a declarat Zelenski, în marginea sesiunii AG ONU de la New York, răspunzând la solicitarea unor jurnaliști ruși de a comenta informațiile publicate în "The Wall Street Journal".

"Singura persoană care poate face presiuni asupra mea este fiul meu, care are șase ani" - a răspuns, în glumă, Volodimir Zelenski. Aminitim că, săptămâna trecută, s-a anunțat o nouă investigație care se desfășoară în SUA împotriva președintelui Donald Trump.

Liderul american este suspectat că, în timpul convorbirii telefonice din luna iulie, sub amenințarea încetării ajutorului militar pentru Ucraina, ar fi făcut presiuni asupra lui Zelenski ca să înceapă o anchetă penală împotriva principalului său rival la viitoarele alegeri prezidențiale din SUA din 2020, Joe Biden și a fiului acestuia, Hunter, implicat în afaceri cu una din companiile ucrainene.

Iar, marți, s-a anunțat că în Congresul SUA a fost inițiată procedura de impeachment împotriva președintelui american în legătură cu această situație.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău