Volodimir Zelenski a declarat, de la tribuna ONU, că Ucraina „nu va accepta niciodată” un acord de pace impus

  • 25 Septembrie 20:20
Volodimir Zelenski a declarat, de la tribuna ONU, că Ucraina „nu va accepta niciodată” un acord de pace impus

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat astăzi, 25 septembrie, la tribuna ONU din New York, că țara sa, aflată în război cu Rusia, „nu va accepta niciodată” un acord de pace care să îi fie „impus” de marile puteri, relatează AFP, conform AGERPRES.

Denunțând în fața Adunării Generale a ONU „războaiele coloniale și comploturile marilor puteri în detrimentul țărilor mici”, președintele Zelenski a insistat că „ucrainenii nu vor accepta niciodată” un eventual acord de pace cu Moscova care să le fie „impus”.

Șeful statului ucrainean l-a acuzat totodată pe președintele rus Vladimir Putin că plănuiește atacuri împotriva infrastructurii nucleare a țării sale.

Am primit recent alte date alarmante de la serviciile noastre de informații. Putin pare să plănuiască acum atacuri asupra instalațiilor noastre nucleare și asupra infrastructurii lor”, a mai spus liderul de la Kiev la tribuna ONU.

În opinia președintelui Zelenski, Vladimir Putin vrea ca ucrainenii „să sufere și să se predea”, relatează dpa.

Vladimir Putin încearcă să îi doboare pe ucraineni lăsându-i „în întuneric și frig în această iarnă”, a mai spus Volodimir Zelenski în discursul său la Adunarea Generală a ONU.

Din moment ce Rusia nu poate înfrânge rezistența poporului nostru pe câmpul de luptă, Putin caută alte modalități de a învinge spiritul ucrainean. Una dintre metodele sale este de a viza infrastructura noastră energetică”, le-a spus Zelenski liderilor mondiali care au asistat la discursul său de 20 de minute.

El a mai spus că Rusia a distrus toate centralele termice ale Ucrainei și „o mare parte” din capacitatea hidroelectrică a țării. În total, Rusia a provocat daune la 80% din infrastructura energetică a Ucrainei.

Așa se pregătește Putin de iarnă: sperând să chinuiască milioane de ucraineni, familii obișnuite, femei, copii, orașe, sate obișnuite. Putin vrea să îi lase în întuneric și în frig în această iarnă, forțând Ucraina să sufere și să se predea”, a mai spus președintele Zelenski.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău