Volodimir Zelenski: „Ezitările Occidentului îl încurajează pe Putin. Trebuie să înțelegem că Lituania, Letonia, Estonia și Republica Moldova ar putea fi viitoarele victime”

  • 10 Ianuarie 17:03
Volodimir Zelenski: „Ezitările Occidentului îl încurajează pe Putin. Trebuie să înțelegem că Lituania, Letonia, Estonia și Republica Moldova ar putea fi viitoarele victime”

Ezitările occidentalilor cu privire la livrările de ajutoare către Kiev îl încurajează pe (președintele rus) Vladimir Putin, care vrea să ''ocupe'' întregul teritoriu al Ucrainei, a avertizat miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

''Trebuie să acordăm atenție retoricii lui Putin. El nu se va opri. Vrea să ne ocupe complet'', a declarat Zelenski în timpul unei vizite la Vilnius.

''Putin nu va încheia (războiul) atât timp cât noi, împreună, nu vom termina cu el'', a explicat șeful statului ucrainean într-o conferință de presă comună cu omologul său lituanian Gitanas Nauseda.

El a atenționat că, în cazul înfrângerii Ucrainei, alte țări din apropierea Rusiei riscă să fie atacate. ''Trebuie să înțelegem că Lituania, Letonia, Estonia și Republica Moldova ar putea fi viitoarele victime dacă nu rezistăm'', a explicat președintele ucrainean.

Acesta a insistat că țara sa duce ''lipsă gravă'' de sisteme occidentale de apărare antiaeriană, pe fondul intensificării în ultimele săptămâni a bombardamentelor ruse în Ucraina.

''În ultimele zile, Rusia a lovit Ucraina cu un total de 500 de proiectile, dintre care noi am distrus 70%'', a detaliat el.

Volodimir Zelenski a precizat că nu există presiuni din partea partenerilor Kievului în sensul opririi luptei contra forțelor ruse ce au invadat Ucraina începând din februarie 2022.

Pe de altă parte, președintele ucrainean a spus că la summitul NATO de la Washington din iulie acest an, ce va marca 75 de ani de la crearea Alianței Nord-Atlantice, Ucraina așteaptă cel puțin un pas concret pe calea către integrarea sa în organizație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău