Volkswagen va produce în prima fază 10 milioane de vehicule electrice pe baza noii sale platforme modulare

  • 18 Septembrie 2018 10:21
Volkswagen va produce în prima fază 10 milioane de vehicule electrice pe baza noii sale platforme modulare

Grupul german Volkswagen AG intenționează să producă zece milioane de vehicule electrice pe baza noii sale platforme modulare MEB, pentru a lansa producția de masă la nivel global până în 2022, transmit Xinhua și Reuters.

Grupul Volkswagen, care include și brandurile Skoda, SEAT, Audi și Porsche, va fabrica cu această platformă 27 de modele pentru patru branduri ale grupului, începând cu modelul Volkswagen ID care va fi produs din 2019 la fabrica din Zwickau, Germania.

După scandalul emisiilor (Dieselgate), grupul Volkswagen a lansat un plan ambițios pentru a deveni lider în domeniul vehiculelor electrice, investind șase miliarde de euro, din care 1,5 miliarde de euro vor ajunge la fabricile din Germania: Braunschweig, Salzgitter și Kassel.

"În prima fază, vom produce aproximativ zece milioane de vehicule pe baza platformei modulare MEB", a afirmat șeful diviziei de mobilitate electrică, Thomas Ulbrich, la o prezentare în Dresda.

Obiectivul VW este să vândă anual trei milioane de vehicule electrice până în 2025.

Recent, Volkswagen AG a anunțat și modificarea siglei brandului, pentru prima dată din 2012, deoarece se pregătește pentru era vehiculelor electrice și încearcă să-și refacă imaginea, afectată de Dieselgate.

Noua siglă va fi prezentată anul viitor, odată cu lansarea unor modele electrice. Adaptându-se perioadei actuale, sigla va trebui să fie vizibilă atât pe mașini cât și pe ecranele smartphone-urilor, a anunțat Jochen Sengpiehl, șeful de marketing al brandului VW.

Emblema VW, modificată ultima dată în urmă cu șase ani cu o imagine tridimensională, s-a schimbat foarte puțin de la renașterea producătorului auto, după Al Doilea Război Mondial.

De asemenea, brandul VW va extinde utilizarea mediilor digitale și a rețelelor de socializare, pentru a-i convinge pe consumatorii sceptici să treacă la vehiculele electrice. O imagine proaspătă a brandului reprezintă cheia planului de 20 de miliarde de euro al Volkswagen de cucerire a pieței vehiculelor electrice.

În pofida amenzilor, a litigiilor judiciare și a prejudicierii reputației companiei în urma Dieselgate, grupul VW a raportat în 2017 vânzări record de 10,74 milioane de vehicule și un profit de 11,6 miliarde de euro (14,3 miliarde de dolari). 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău