Volkswagen și Asociația de consumatori din Germania au ajuns la un acord în cazul scandalului emisiilor

  • 28 Februarie 2020 19:00
Volkswagen și Asociația de consumatori din Germania au ajuns la un acord în cazul scandalului emisiilor

Volkswagen AG și Federația Asociațiilor de Consumatori din Germania (VZBV) au ajuns la un acord cuprinzător în primul proces colectiv din Germania, în care grupul auto este acuzat de manipularea emisiilor (Dieselgate), a anunțat vineri Tribunalul din Brunswick, transmit DPA, Reuters și Bloomberg, preluat de Agerpres.

VW a acceptat să plătească 830 de milioane de euro (920 milioane de dolari), ca parte a înțelegerii, a anunțat compania germană.

Cei 830 milioane de euro vor fi împărțiți între cei aproximativ 260.000 de șoferi care au dat VW în judecată. Suma exactă va depinde de model și de anul de fabricație al mașinii.

Acordul reprezintă "o soluționare corectă și verificabilă". "VW va face acum tot ce-i stă în putere pentru a oferi și a efectua plăți excepționale cât mai curând posibil", a afirmat șeful Departamentului juridic, Hiltrud Werner.

Volkswagen a recunoscut în 2015 că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Până acum, scandalul a costat producătorul auto german aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău