Volkswagen nu va mai produce modele alimentate cu gaze naturale

  • 02 Martie 2020 15:12
Volkswagen nu va mai produce modele alimentate cu gaze naturale

Volkswagen va opri producția modelelor alimentate cu gaze naturale, din cauza cererii limitate, a afirmat luni șeful departamentului dezvoltare al VW, Frank Welsch, transmite DPA, preluat de Agerpres.

"Nu vor exista succesori ai acestor mașini. Nu a crescut acceptarea pieței. Sunt puține perspective de schimbare", a declarat Welsch pentru publicația de afaceri Handelsblatt. Acesta a adăugat că există câteva proiecte de cercetare privind sursele de alimentare ale mașinilor la subsidiara Audi a Volkswagen.

"Dar, dacă vrem să ținem cont cu seriozitate de trecerea la mobilitate și la obiectivele climatice, trebuie să ne concentrăm pe vehiculele electrice. Orice altceva reprezintă o irosire a energiei regenerabile", a apreciat oficialul VW.

Handelsblatt anunța anul trecut că din cele aproape 11 milioane de vehicule vândute pe plan global de grupul Volkswagen în 2018, mai puțin de 100.000 au fost modele alimentate cu gaze naturale. Din cele aproape 60 milioane de vehicule care circulă pe șoselele din Germania, mai puțin de 100.000 sunt modele alimentate cu gaze naturale.

Volkswagen vrea să devină lider global pe segmentul vehiculelor electrice, dar se confruntă cu concurența altor producători auto, cum ar fi grupul american Tesla.

În decembrie, Volkswagen anunța că în următorii cinci ani va investi 60 de miliarde de euro, cu 16 miliarde de euro mai mult decât estima în 2018, pentru a dezvolta automobile electrice și hibride.

Din suma totală, partea alocată investițiilor în gama de automobile complet electrice este de 33 de miliarde de euro, adică 40% din investițiile grupului, în creștere față de 30% cât a anunțat în 2018.

Pentru a respecta cele mai stricte norme europene privind emisiile de CO2, Volkswagen intenționează să lanseze pe piață 75 de modele de automobile complet electrice și aproximativ 60 de modele de vehicule electrice. Până în anul 2029, grupul Volkswagen vrea să vândă 26 milioane de vehicule electrice la nivel mondial, dintre care 20 de milioane vor utiliza platforma electrică MEB. Acestora li se vor adăuga aproape șase milioane de autovehicule hibride, a precizat recent grupul german.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău