Volkswagen nu ia în considerare alte țări în afară de Turcia pentru noua sa fabrică de 1,3 miliarde de euro

  • 17 Decembrie 2019 10:27
Volkswagen nu ia în considerare alte țări în afară de Turcia pentru noua sa fabrică de 1,3 miliarde de euro

Volkswagen AG nu ia în considerare alte țări în afară de Turcia pentru noua sa fabrică multibrand, evaluată la 1,3 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari), au declarat surse care au dorit să-și păstreze anonimatul pentru Automobilwoche, o publicație care face parte din brandul Automotive News Europe, preluat de Agerpres.

Decizia privind construirea uzinei din Turcia este încă în așteptare și nu va fi luată până în februarie. Nu sunt luate în considerare alte țări în afară de Turcia, susțin sursele.

VW a amânat decizia finală privind construirea unei fabrici în Turcia, a anunțat în octombrie un purtător de cuvânt al grupului auto german, pe fondul criticilor internaționale la adresa operațiunilor militare derulate de Ankara în Siria și al temerilor legate de efectele potențiale asupra imaginii VW.

Volkswagen analizase mai multe posibile locații pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia și Bulgaria, dar până la urmă grupul german a optat pentru Turcia. În Manisa, la 40 km de orașul Izmir, ar fi urmat să se construiască o uzină cu o capacitate anuală de producție de 300.000 de vehicule.

Aici ar urma să fie fabricate modelele Passat și Skoda Superb, începând din 2022.

VW nu se așteaptă la probleme legate de capacitate din cauza întârzierii deciziei. "Avem spațiu de manevră în ceea ce privește rețeaua de producție", a afirmat un purtător de cuvânt al grupului german.

Cel mai mare producător auto din lume nu reușește să-și depășească rivalii din Asia din cauza costurilor ridicate cu forța de muncă la fabricile sale din Europa Occidentală, ceea ce a determinat o schimbare de direcție, spre Europa de Est.

Volkswagen are uzine în regiune, care produc pentru diferitele sale branduri, în Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria și Bosnia-Herțegovina.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău