Volkswagen | Noi date apar în scandalul emisiilor poluante

  • 05 Noiembrie 2016 09:42
Volkswagen | Noi date apar în scandalul emisiilor poluante

The Wall Street Journal noteză că un judecător federal a decis că grupul german are termen până la sfârșitul acestei luni să propună un plan care să vizeze cele 80.000 de vehicule cu capacitate cilindrică de trei litri afectate de criza emisiilor poluante.

Publicația americană comentează că întârzierea în cazul acestor mașini de capacitate mare constrastează cu viteza cu care s-a ajuns la un acord cu cei 475,000 de proprietari ai vehiculor cu cilindreea de doi litri. În Europa, responsabili ai constructorului german susțin că vehiculele comercializate în cadrul Uniunii respectă normele de poluare. Potrivit publicației Süddeutsche Zeitung, constructorul auto german susține că softul montat nu încalcă legislația comunitară, în ceea ce se consideră a fi o schimbare de strategie a grupului.

Subiectul poluării este reluat și de RAINEWS, care amintește că ieri a intrat în vigoare Acordul de la Paris privind schimbările climatice. "Omenirea își va aminti data de 4 noiembrie 2016 ca fiind ziua în care ?ările lumii s-au oprit din marșul care ducea spre o catastrofă climatică ce părea inevitabilă, deschizând calea unui viitor durabil", indică sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău