Volkswagen dă asigurări că nu caută locații alternative la fabrica din Turcia

  • 22 Octombrie 2019 14:20
Volkswagen dă asigurări că nu caută locații alternative la fabrica din Turcia

Volkswagen nu caută locații alternative în timp ce își evaluează planurile de construire a unei noi fabrici în Turcia, a afirmat marți Andreas Tostmann, șef de producție la VW, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Compania a amânat decizia finală privind construirea unei fabrici în Turcia, a anunțat luna aceasta un purtător de cuvânt al producătorului auto german, pe fondul criticilor internaționale la adresa operațiunilor militare derulate de Ankara în Siria și al temerilor legate de efectele potențiale asupra imaginii VW.

Volkswagen analizase mai multe posibile locații pentru noua sa uzină din Europa de Est, inclusiv România, Serbia și Bulgaria, dar până la urmă grupul german a optat pentru Turcia. Valoarea investiției este estimată la investiției de 1,3 miliarde de euro.

"Urmărim evoluțiile. Planurile pentru Turcia sunt în prezent în așteptare. Nu căutăm în mod activ locații alternative ", a declarat Tostmann.

Cel mai mare producător auto din lume nu reușește să-și depășească rivalii din Asia din cauza costurilor ridicate cu forța de muncă la fabricile sale din Europa Occidentală, ceea ce a determinat o schimbare de direcție, spre Europa de Est.

Volkswagen are uzine în regiune, care produc pentru diferitele sale branduri, în Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria și Bosnia-Herțegovina.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău