Volkswagen a retras o reclamă considerată nazistă

  • 21 Mai 2020 11:23
Volkswagen a retras o reclamă considerată nazistă

Producătorul german de autoturisme Volkswagen a retras miercuri o reclamă la modelul Golf ce fusese postată pe Instagram, admițând că aceasta avea conotații naziste, scrie Reuters, citată de Mediafax si Digi24.ro

Compania germană, care a avut în ultimii ani mari probleme de imagine din cauza emisiior de carbon, a anunțat că nu tolerează nicio formă de rasism.

Reclama postată pe Instagram prezintă două mâini ce par că dau la o parte și împing un bărbat de culoare de lângă un Volkswagen Golf galben, strălucitor, parcat pe stradă.

Juergen Stackmann, responsabilul de vânzări și imagine în cadrul Volkswagen, precum și Elke Heitmueller, șeful diversității în management, și-au cerut scuze pentru această reclamă pe Twitter și LinkedIn.

„Suntem conștienți de originile istorice ale companiei și de rolul jucat de aceasta în regimul nasist. Tocmai de aceea ne opunem oricărei forme de ură, propagandă și discriminare”, au scris aceștia.

Fondată de Adolf Hitler, compania Volkswagen a folosit forță de muncă din lagărele naziste pentru a crea produse necesare regimului nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău