Volodimir Zelensky: Rusia ar avea un plan de destabilizare a R. Moldova și preluare a controlul asupra țării. SIS confirmă

  • 09 Februarie 2023 16:12
Volodimir Zelensky: Rusia ar avea un plan de destabilizare a R. Moldova și preluare a controlul asupra țării. SIS confirmă

Rusia ar avea un plan de a distruge situația politică a Republicii Moldova și să preia controlul asupra țării. Declarația aparține președintelui ucrainean, Volodimir Zelensky și a fost făcută astăzi, 9 februarie, de la tribuna Consiliului European. Despre acest lucru, spune el, a informat-o și pe președinta Maia Sandu, transmite Radio Chișinău.

 „Recent, am vorbit cu președinta Republicii Moldova, cu Maia Sandu, și am informat-o despre ceea ce au reușit să obțină serviciile noastre de spionaj și despre planul Rusiei de a distruge situația politică a Moldovei. Documentul rusesc arată cine, când și cum va distruge democrația Rep. Moldova și va prelua controlul asupra țării. În momentul în care am obținut acest document, am informat despre acest pericol Moldova. Fiecare dintre voi ar fi făcut la fel. Nu știm când Moscova va da ordinul să fie urmărit acest plan împotriva Moldovei. Au încercat să facă asta împotriva Ucrainei și alte țări din Europa”, afirmă , Vlodimir Zelensky .

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a anunțat că a confirmat recepționarea acestor informații. În același timp, instituția precizează că desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației în țară și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere.

În context, SIS confirmă că în urma activităților operative au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice.

Alte detalii SIS nu poate să ofere, se mai arată în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău