Vladislav Gribincea, după interviul pentru funcția de procuror general | Unele decizii dureroase nu pot fi luate de către oamenii din sistem

  • 28 Noiembrie 2019 14:56
Vladislav Gribincea, după interviul pentru funcția de procuror general | Unele decizii dureroase nu pot fi luate de către oamenii din sistem

După un interviu de o oră și jumătate, Vladislav Gribincea le-a declarat jurnaliștilor că la Procuratura Generală trebuie luate decizii dureroase.

Principala sa motivație de a deveni Procuror General este de a pune în practică reforma procuraturii, la care a lucrat în calitate de expert.

„Am lucrat la reforma procuraturii și pot să spun spun că mă afectează atunci când anumite lucruri care sunt în lege nu se realizează în practică. Eu cred că pot inspira procurorii buni să fie un model pentru societate. Anumite probleme din procuratură vor fi foarte greu de eradicat de către persoanele din procuratură, iar unele decizii vor fi dureroase.”, a spus Vladislav Gribincea.

Ședința CSP a început la ora 10.00 și se desfășoară cu ușile închise. Evaluarea celor patru candidați, Oleg Crâșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo, ar putea dura până la ora 16.00, după care vor fi anunțate rezultatele. Interviurile sunt filmate și ar urma să fie publicate la sfârșitul zilei pe site-ul CSP. Candidatul desemenat de consiliu va fi înaintat spre numire Președintelui Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău