Vladislav Clima și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Asociației Judecătorilor

  • 03 Decembrie 2021 14:49
Vladislav Clima și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Asociației Judecătorilor

Magistratul Vladislav Clima și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Asociației Judecătorilor.

El nu a anunțat motivul pentru care a renunțat la conducerea organizației, dar a făcut trimitere la ceea ce el a numit „atacurile la care a fost supus sistemul judecătoresc în ultimii ani”, care ar fi diminuat încrederea societății în justiție, după cum se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Asociației Judecătorilor.

Totodată, el și-a exprimat speranța că, „în pofida dificultăților se va reuși o reformare veritabilă nu doar a sistemului judecătoresc, ci și a percepției societății în adresa lui”.

Vladislav Clima a fost ales la conducerea Asociației Judecătorilor în mai 2019, pentru un mandat de patru ani. În septembrie 2020, magistratul a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, prin decretul președintelui de atunci, Igor Dodon. Decretul a fost anulat, în mai 2021, de actuala președintă, Maia Sandu, care și-a argumentat decizia prin faptul că CSM a încălcat procedurile legale și a admis un conflict de interese atunci când a propus numirea lui Vladislav Clima în această funcție. Judecătorul se află în proces de judecată intentat împotriva deciziei șefei statului. Vladislav Clima este unul dintre cei trei judecători ai Curții de Apel Chișinău care au menținut decizia primei instanțe, prin care, în 2018, alegerile locale din municipiul Chișinău nu au fost validate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,71
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:12,52 m/s
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Sat
16
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău