Volodimir Zelenski a luat cele mai multe voturi și în R.Moldova

  • 22 Aprilie 2019 13:17
Volodimir Zelenski a luat cele mai multe voturi și în R.Moldova

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din Ucraina, Volodimir Zelenski, a învins și la cele două secții de votare din Moldova, deschise la Chișinău și Bălți. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta arată datele publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei.

Potrivit acestor date, la cele două secții de votare din Moldova au votat 610 cetățeni ai Ucrainei, dintre care 71,31% din alegători au votat pentru Zelenski. În primul tur al alegerilor, care a avut loc la 31 martie, la secțiile de votare din Moldova au participat de două ori mai mulți alegători - 1145 cetățeni ai Ucrainei. Majoritatea acestora (35,5%) l-au votat pe liderul "Blocului de Opoziție", Yurii Boiko, considerat un candidat prorus. Majoritatea cetățenilor Ucrainei care au votat la Chișinău locuiesc în Transnistria. În primul tur al alegerilor pentru ei a fost organizat transport gratuit, nu însă și în al doilea tur. 

În general, actualul președinte Petro Poroșenko a câștigat la secțiile de votare din străinătate. Pentru el au votat 54,73% din alegători, iar pentru Zelenski în străinătate au votat 43,78% dintre participanții la scrutin.

În total, peste hotare au fost deschise 101 secții de votare în 72 de țări. Dintre acestea, 99 de secții au fost deschise la ambasadele și consulatele Ucrainei. Însă peste hotare la alegeri nu au participat prea mulți alegători - mai puțin de 60 de mii de persoane.

Victoria în alegerile prezidențiale din Ucraina a fost obținută de Volodimir Zelenski, care a acumulat peste 73% din voturi, iar actualul președinte Petro Poroșenko - mai puțin de 25%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău