Vladimir Voronin spune în ce condiții PCRM va participa la alegerile prezidențiale

  • 11 Februarie 08:30
Vladimir Voronin spune în ce condiții PCRM va participa la alegerile prezidențiale

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că PCRM încă nu a luat o decizie clară în ceea ce privește alegerile prezidențiale care vor avea loc anul curent. Liderul comuniștilor nu a spus dacă formațiunea va înainta un candidat propriu sau va susține un alt pretendent la fotoliul prezidențial. Totodată, Vladimir Voronin afirmă că dacă sistemul actual de alegere a șefului statului, pe care îl consideră neconstituțional, va rămâne același, atunci comuniștii vor intra în cursa electorală tocmai pentru a-l demonta, transmite IPN.

Hai să ne determinăm în bază cărei forme, în baza cărei Constituții, căror reguli vor avea loc aceste alegeri. Dacă sistemul va rămâne același, doar pentru a-i elimina pe toți aceștia din funcțiile pe care le ocupă nejustificat și necinstit, cel mai probabil că da, vom merge să luptăm. Doar pentru aceasta”, a declarat Vladimir Voronin în studioul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Totodată, liderul comuniștilor spune că sistemul mixt de alegeri parlamentare conform căruia va avea loc scrutinul din circumscripția Hâncești, nu este corect și a fost anulat. Din acest considerent, spune Vladimir Voronin, PCRM nu și-a înaintat un candidat la aceste alegeri. „În al doilea rând, ce vom face cu un singur deputat în Parlament? De ce va sta el acolo, pe cine să păzească? Acest sistem nu este corect, a fost anulat”, susține președintele PCRM.

Vladimir Voronin consideră că pentru a redresa situația în care s-a pomenit Republica Moldova este nevoie să fie organizate alegeri parlamentare anticipate, trebuie ales un Parlament nou, „care se va lămuri și în alegerile prezidențiale și în ceea ce privește activitatea Curții Constituționale și referitor la multe alte chestiuni”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:5,7 m/s
Wed
19
Thu
21
Fri
22
Sat
20
Sun
20

Curs oficial BNM 14 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4080 0.0141
USD 17.1276 -0.0436
RON 4.0068 0.0015
UAH 0.6320 -0.0048
RUB 0.2417 0.0002
Arhivă Radio Chișinău