Vladimir Voronin spune în ce condiții PCRM va participa la alegerile prezidențiale

  • 11 Februarie 2020 08:30
Vladimir Voronin spune în ce condiții PCRM va participa la alegerile prezidențiale

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că PCRM încă nu a luat o decizie clară în ceea ce privește alegerile prezidențiale care vor avea loc anul curent. Liderul comuniștilor nu a spus dacă formațiunea va înainta un candidat propriu sau va susține un alt pretendent la fotoliul prezidențial. Totodată, Vladimir Voronin afirmă că dacă sistemul actual de alegere a șefului statului, pe care îl consideră neconstituțional, va rămâne același, atunci comuniștii vor intra în cursa electorală tocmai pentru a-l demonta, transmite IPN.

Hai să ne determinăm în bază cărei forme, în baza cărei Constituții, căror reguli vor avea loc aceste alegeri. Dacă sistemul va rămâne același, doar pentru a-i elimina pe toți aceștia din funcțiile pe care le ocupă nejustificat și necinstit, cel mai probabil că da, vom merge să luptăm. Doar pentru aceasta”, a declarat Vladimir Voronin în studioul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Totodată, liderul comuniștilor spune că sistemul mixt de alegeri parlamentare conform căruia va avea loc scrutinul din circumscripția Hâncești, nu este corect și a fost anulat. Din acest considerent, spune Vladimir Voronin, PCRM nu și-a înaintat un candidat la aceste alegeri. „În al doilea rând, ce vom face cu un singur deputat în Parlament? De ce va sta el acolo, pe cine să păzească? Acest sistem nu este corect, a fost anulat”, susține președintele PCRM.

Vladimir Voronin consideră că pentru a redresa situația în care s-a pomenit Republica Moldova este nevoie să fie organizate alegeri parlamentare anticipate, trebuie ales un Parlament nou, „care se va lămuri și în alegerile prezidențiale și în ceea ce privește activitatea Curții Constituționale și referitor la multe alte chestiuni”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău