Vladimir Voronin: Problema ministrului Apărării trebuia rezolvată la masa de discuții

  • 24 Octombrie 2017 23:44
Vladimir Voronin: Problema ministrului Apărării trebuia rezolvată la masa de discuții

Primele persoane în stat – Igor Dodon, Andrian Candu și Pavel Filip- ar fi trebuit să se așeze la discuții pentru a evita scandalul legat de numirea ministrului Apărării, consideră liderul PCRM, Vladimir Voronin. 

El a condamnat faptul că Igor Dodon nu a respectat Constituția refuzând să numească ministrul Apărării, dar a menționat că această problemă ar fi trebuit rezolvată la masa de discuții și nu să se ajungă la Curtea Constituțională. 

Aici s-au întâlnit trei cocoși care nu pot să se așeze la masă normal. Să se așeze la o masă și să se înțeleagă și să hotărască problema să nu ajungă la asemenea scandaluri. Mai multe probleme în Moldova nu sunt – numai cu ministrul Apărării. (...) Ne jucăm, cum spun moldovenii, cu țara în bunghi. Nu-i serios”, a declarat Vladimir Voronin. 

În privința referendumului de destituire a primarului de Chișinău Dorin Chirtoacă, Vladimir Voronin a îndemnat locuitorii să participe și să voteze demiterea. El consideră că Dorin Chirtoacă ar fi trebuit să demisioneze din cauza insucceselor. 

Vladimir Voronin a mai anunțat și un șir de evenimente pe care le va organiza PCRM cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la revoluția bolșevică din Rusia din 1917. Iar pe 7 noiembrie, comuniștii vor marca revoluția din octombrie la bustul lui Vladimir Lenin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău