Vladimir Voronin: Organizatorii evenimentele din 2009 sunt la groapa de gunoi a istoriei

  • 08 Aprilie 2020 08:18
Vladimir Voronin: Organizatorii evenimentele din 2009 sunt la groapa de gunoi a istoriei

Felul în care în prezent se face politică în Republica Moldova s-a înrăutățit considerabil. Fostul președinte Vladimir Voronin spune că elita politică a degradat foarte mult, iar după evenimentele din 7 aprilie 2009 în Moldova au apărut problemele legate de corupție, transmite IPN.

Mă uit la acest Parlament și îmi este rușine, mi-e rușine că persoanele care sunt în Parlament reprezintă Parlamentul unui stat suveran. Nu este doar problema lor personală, este și problema alegătorilor. De ce aleg oameni care în viața lor nu au știut nimic să facă, nu au făcut nimic, nu au nicio experiență. Cum poți să lucrezi asupra unei legi, dacă nu ai idee despre ceea ce presupune actul legislativ”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

În opinia liderului PCRM, după evenimentele din 7 aprilie 2009 în Moldova au apărut problemele legate de corupție și interese ale politicienilor. Mai mult decât atât, Voronin spune că în toți acești ani s-a lucrat împotriva statalității Republicii Moldova, fiind create mai multe „bombe cu ceas” care vor exploda ulterior.

„Până la 7 aprilie a existat o cale de dezvoltare, după 7 aprilie 2009 s-au început toate aceste probleme în țară, cu miliardul, mafia, corupția, corupția politică, corupția în Parlament. Unde se auzeau așa prostii când eram noi la guvernare? Atunci s-au început, din ziua de 7 aprilie 2009”, a menționat fostul președinte.

Vladimir Voronin a făcut referire și la persoanele care spune că au organizat evenimentele de acum 11 ani. Oficialul spune că toți ce care au stat la baza întâmplărilor din 2009 sunt la groapa de gunoi a istoriei.

„Unde sunt toți acești organizatori? Filat a ieșit din pușcărie. Urecheanu umblă pe la televiziuni și plătește pentru ca să-l invite la emisiuni măcar odată în trei luni de zile. Undei Mihai Ghimpu, renumitul? Unde sunt toți ceilalți care au organizat? Sunt la groapa istorică a politicii. Ne aducem aminte de ei în această zi de 7 aprilie doar din considerentul că nu merită mai mult. Chirtoacă, care zece ani a distrus Chișinăul, unde-i el acum? Nicăieri”, a adăugat președintele PCRM.

Mai multe organizații neguvernamentale consideră dosarul „7 aprilie” unul eșuat. Într-un apel public marți, 7 aprilie,  adresat autorităților Republicii Moldova și organelor de drept, acestea le recomandă să întreprindă acțiuni pentru a face lumină în acest dosar, dar și pentru „a curma tortura persoanelor care se află în custodia statului”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău