Vladimir Putin va efectua o vizită în Serbia la toamnă

  • 29 Iunie 2018 17:18
Vladimir Putin va efectua o vizită în Serbia la toamnă

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va efectua o vizită în Serbia la toamnă, a anunțat vineri, 29 iunie, ministrul de externe sârb Ivica Dacic, care a adăugat că Rusia este pregătită să se implice în dialogul dintre Belgrad și Pristina în cazul în care formatul acestor discuții va fi extins, informează agenția Tanjug.

"Președintele rus Vladimir Putin va veni în Serbia în toamnă. Ministrul de externe rus Serghei Lavrov, cu care am vorbit ieri (joi - n.r.) la Moscova, m-a informat că acesta este planul (Moscovei)", a declarat Dacic la programul de știri de la postul local RTS.

Dacic a explicat că Lavrov i-a spus că Rusia este pregătită să participe la un format extins al dialogului de la Bruxelles în cazul în care va avea loc o extindere a acestuia. Este vorba despre procesul de normalizare a relațiilor dintre Serbia și Kosovo, mediat de înaltul reprezentat al UE în cadrul procesului numit ''Dialogul Belgrad-Pristina''.

Potrivit sursei citate, șeful diplomației sârbe l-a informat pe omologul său rus cu privire la ultimele evoluții ale acestui dialog și a menționat că formatul va rămâne deocamdată neschimbat, dar că discuțiile se vor intensifica.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău