Vladimir Putin susține că teroriștii din regiunea siriană Idlib trebuie eliminați

  • 14 Februarie 2019 20:26
Vladimir Putin susține că teroriștii din regiunea siriană Idlib trebuie eliminați

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi, în cadrul unei conferințe cu liderii Turciei și Iranului, că vrea în continuare un plan comun de a elimina militanții teroriști din regiunea siriană Idlib, relatează site-ul agenției Reuters.

Putin, cel mai mare aliat al președintelui sirian Bashar al-Assad, a organizat un summit la Soci, cu președintele turc Tayyip Erdogan și președintele iranian Hassan Rouhani, pentru a discuta despre viitorul Siriei în urma retragerii trupelor SUA.

"Nu trebuie să suportăm prezența teroriștilor în Idlib. Din acest motiv propun să luăm în considerare pași concreți pe Rusia, Turcia și Iran să îi ia pentru a distruge complet grupurile de teroriști", a declarat Putin.

În luna decembrie, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat decizia surprinzătoare privind retragerea trupelor americane din Siria, care se pare că a fost luată de Trump fără să se consulte cu principalii săi consilieri prezidențiali și cu țările aliate. În acest context, secretarul Apărării din SUA, James Mattis, și-a prezentat demisia.

sursa: mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău