Vladimir Putin și Petro Poroșenko au discutat despre o eventuală încetare a focului

  • 18 Iunie 2014 09:22
Vladimir Putin și Petro Poroșenko au discutat despre o eventuală încetare a focului

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucrainean Petro Poroșenko au discutat aseară despre o eventuală încetare a focului, după moartea a doi jurnaliști ruși uciși în conflictul dintre armata ucraineană și milițiile proruse în estul Ucrainei, a anunțat Kremlinul, transmite Agerpress.Liderul ucrainean prooccidental s-a angajat de asemenea să ia măsurile de securitate…

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucrainean Petro Poroșenko au discutat aseară despre o eventuală încetare a focului, după moartea a doi jurnaliști ruși uciși în conflictul dintre armata ucraineană și milițiile proruse în estul Ucrainei, a anunțat Kremlinul, transmite Agerpress.

Liderul ucrainean prooccidental s-a angajat de asemenea să ia măsurile de securitate necesare pentru a-i proteja pe jurnaliștii care acoperă mediatic conflictul, a mai precizat Kremlinul.

Igor Korneliuk, jurnalist al televiziunii ruse VGTRK, a fost ucis  în apropiere de Lugansk, în estul Ucrainei, de tiruri de mortieră ale forțelor ucrainene.

Postul rus a confirmat apoi moartea unui alt angajat al său, Anton Voloșin, un operator de sunet care fusese dat dispărut și al cărui corp a fost găsit într-o zonă de operațiuni militare. Trupurile neînsuflețite ale celor doi jurnaliști vor fi repatriate astăzi.

Potrivit organizației Reporteri fără Frontiere, decesul celor doi ridică la cinci numărul jurnaliștilor uciși de la începutul anului în Ucraina.

Autoritățile de la Kiev au anunțat că cei doi se aflau illegal pe teritoriul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău