Vladimir Putin sărbătorește Crăciunul ortodox pe rit vechi la Sankt Petersburg

  • 07 Ianuarie 2018 17:58
Vladimir Putin sărbătorește Crăciunul ortodox pe rit vechi la Sankt Petersburg

Președintele rus Vladimir Putin a sărbătorit Crăciunul ortodox pe rit vechi sâmbătă seară, asistând la un serviciu religios într-o biserică din Sankt Petersburg unde a fost botezat tatăl său, a anunțat Kremlinul, informează AFP.

"Această sărbătoare oferă fericire și speranță pentru milioane de credincioși (...) și îi unește în jurul valorilor creștine eterne ale țării noastre", a declarat printre altele Vladimir Putin, potrivit comunicatului Kremlinului.

El a adus de asemenea un omagiu "acțiunii cu adevărat dezinteresate a Bisericii Ortodoxe Ruse și altor confesiuni creștine în menținerea păcii și armoniei civile în țară".

Vladimir Putin s-a exprimat într-o biserică din secolul al XVIII-lea la Sankt Petersburg unde tatăl său a fost botezat, a precizat Kremlinul. După ceremonie, el a oferit bisericii o icoană din secolul al XIX-lea.

Televiziunea publică rusă a difuzat câteva imagini cu președintele rus alături de credincioși.

La rândul său, patriarhul Kirill, capul Bisericii Ortodoxe Ruse, a celebrat Crăciunul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, în prezența mai ales a prim-ministrului Dmitri Medvedev, au anunțat agențiile de presă ruse.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău