Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva Covid-19

  • 24 Martie 2021 08:31
Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva Covid-19

Președintele rus Vladimir Putin a fost vaccinat marți seara împotriva COVID-19. Imunizarea liderului de la Kremlin, în vârstă de 68 de ani, s-a făcut în privat, a anunțat purtătorul său de cuvânt, fără a preciza tipul de vaccin administrat.

"Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Se simte bine. Mâine va avea o zi de lucru completă", a declarat marți seară Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenția de presă RIA Novosti.

Faptul că Putin nu se vaccinase împotriva coronavirusului, deși a lăudat în repetate rânduri eficiența vaccinului rusesc Sputnik V, numindu-l "cel mai bun vaccin din lume", a stârnit controverse. Putin a fost unul dintre ultimii lideri mondiali rămași neimunizați, mai scrie The Moscow Times, potrivit DIGI24.ro.

Momentul vaccinării liderului nu a fost filmat, deși s-a speculat că Putin intenționează să transmită în direct momentul, pentru a reduce din neîncrederea generală în vaccinurile rusești. 

„În ceea ce privește vaccinarea în fața camerelor, nu-i place”, a mai precizat purtătorul de cuvânt de la Kremlin. 

De asemenea, Peskov a refuzat să precizeze cu ce vaccin a fost imunizat Putin, spunând reporterilor că „toate cele trei vaccinuri rusești sunt foarte bune și eficiente”.

Rusia are trei vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2, Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleia din Moscova, EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vektor din Novosibirsk și CoviVac, produs de Centrul Ciumakov.

Două treimi din populației Rusiei nu vor să se vaccineze cu Sputnik, arată un sondaj

Campania de vaccinare în masă în Rusia a avut un start mai lent decât se spera la începutul lui 2021, iar imunizarea lui Putin va fi probabil privită ca un efort de a spori încrederea publicului în vaccinurile produse de Rusia, mai scrie sursa citată. 

Doar aproximativ 4 milioane din cei 144 de milioane de cetățeni ai țării au primit până acum două doze de vaccin și alte 2 milioane o primă doză. Un sondaj realizat în luna martie a arătat că aproape două treimi dintre ruși nu vor să fie vaccinați cu Sputnik V.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău