Vladimir Putin: Rusia și China nu creează o alianță militară

  • 26 Martie 2023 15:30
Vladimir Putin: Rusia și China nu creează o alianță militară

Rusia și China nu creează o alianță militară și nu ascund nimic în termeni de cooperare militară, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un interviu pentru televiziunea națională rusă difuzat duminică, relatează Agerpres.

Putin și președintele chinez Xi Jinping și-au declarat prietenia și s-au angajat să dezvolte legături mai strânse în cadrul unui summit de la Moscova de la începutul săptămânii, în contextul în care Rusia face eforturi să avanseze în ceea ce a numit "operațiunea militară specială" din Ucraina.

"Nu creăm nicio alianță militară cu China. Da, cooperăm în sfera interacțiunii tehnico-militare. Nu ascundem acest lucru", a declarat Putin, potrivit Interfax.

"Totul este transparent, nimic nu este secret", a adăugat el.

Putin a mai spus că puterile occidentale încearcă să formeze mai multe alianțe globale, acuzând SUA și NATO că încep să construiască o nouă "axă", care seamănă în oarecare măsură cu alianța din cel de Al Doilea Război Mondial dintre Germania, Italia și Japonia.

"De aceea analiștii occidentali... vorbesc despre faptul că Occidentul începe să construiască o nouă axă similară cu cea creată în 1930 de regimurile fasciste din Germania și Italia și de Japonia militaristă", a spus Putin, fără a prezenta exemple în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău