Vladimir Putin, într-o discuție sobră, l-a avertizat pe Nurmagomedov

  • 12 Octombrie 2018 11:32
Vladimir Putin, într-o discuție sobră, l-a avertizat pe Nurmagomedov

Președintele Vladimir Putin l-a felicitat joi pe luptătorul rus Habib Nurmagomedov, dar l-a și avertizat că există „reguli morale care trebuie respectate", după victoria împotriva starului irlandez al artelor marțiale mixte Conor McGregor, care s-a încheiat cu o bătaie generală.

„Este încă un sport și anumite reguli trebuie să fie respectate, nu doar cele sportive, ci și cele morale", i-a spus președintele Rusiei lui Nurmagomedov, care a sărit din ring, la finalul meciului cu McGregor de la Las Vegas (SUA), pentru a se răfui cu apropiații irlandezului, care l-au insultat pe luptătorul MMA originar din Daghestan, transmite Agerpres.

„Te felicit. Ți-ai îndeplinit misiunea principală, aceea de a câștiga cu demnitate și într-o manieră convingătoare", a adăugat Putin exprimându-și speranța că „sportul va avea prioritate și vei avea relații bune cu adversarii săi".

„Îi voi cere tatălui tău să nu te pedepsească prea sever", a glumit liderul de la Kremlin, adresându-se tatălui campionului, prezent alături de fiul său la Ulianovsk (Volga), unde Vladimir Putin a participat la un forum dedicat succeselor sportive ale Rusiei.

Habib Nurmagomedov și-a cerut scuze după lupta de la Las Vegas, adăugând că tatăl său „îi va da o bătaie când se va întoarce acasă".

„Nu am luptat rău, în ciuda lipsei sale de respect față de echipa mea, față de părinții mei și de țara mea. M-am comportat cu demnitate, însă au existat moment în care nu m-am mai putut controla, pentru că provocările au continuat în timpul luptei", a explicat Nurmagomedov.

Președintele Putin a comparat, totodată, Rusia cu „o mare familie", spunând că, „desigur, într-o familie se poate întâmpla orice". El a adăugat, însă, că rușii trebuie să știe "să se controleze în afara țării", dar a subliniat că "dacă suntem atacați din străinătate, nu doar tu, ci noi toți putem sări (la bătaie - n.r.) într-un asemenea mod, încât vor vedea iadul pe pământ".

Nurmagomedov și-a păstrat titlul de campion mondial UFC la categoria ușoară după victoria în fața lui McGregor. Irlandezul a suferit a patra înfrângere din cariera sa, pe parcursul căreia a obținut 21 de victorii, în timp ce Nurmagomedov a rămas neînvins după 27 de lupte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău