Vladimir Putin îl îndeamnă pe Nicolas Maduro să continue dialogul cu opoziția

  • 25 Septembrie 2019 15:42
Vladimir Putin îl îndeamnă pe Nicolas Maduro să continue dialogul cu opoziția

Președintele rus Vladimir Putin l-a îndemnat miercuri pe omologul său venezuelean Nicolas Maduro să continue dialogul cu opoziția pentru a evita o situație "nefastă" în țara sa marcată de o profundă criză economică și politică, relatează AFP și dpa, preluat de Agerpres.

"Rusia susține toate organele legitime ale puterii din Venezuela, pe președinte și parlamentul, precum și dialogul pe care dv, dle președinte, și guvernul dv îl purtați cu opoziția", a declarat Putin în cadrul unei întrevederi oficiale la Kremlin.

"Orice refuz al dialogului este în opinia noastră irațional, nefast pentru țară și amenință binele populației", a adăugat el, reafirmându-și sprijinul față de Venezuela, "în acest moment dificil în care țara se află sub o presiune externă".

Liderul de la Kremlin a notat că Rusia "a investit circa patru miliarde de dolari în economia Venezuelei", mai ales în sectoarele agricol și farmaceutic, iar în ce privește cooperarea militară, aceasta "se exprimă în primul rând prin angajamentele Rusiei de a întreține echipamentele cumpărate de Venezuela".

Nicolas Maduro, care a sosit marți la Moscova, a mărturisit că s-a simțit "întotdeauna în largul" său la Moscova. "Împreună, putem depăși toate obstacolele", a declarat el, adresându-se președintelui rus.

Potrivit Kremlinului, întrevederea de miercuri a fost consacrată "discuțiilor privind afacerile regionale și ingerința directă a unor țări terțe în afacerile ibero-americane".

Maduro - care a mai fost în capitala rusă ultima dată în decembrie anul trecut - a anunțat că în actuala vizită are prevăzute și întâlniri cu șefii unor "importante societăți ruse".

Vizita sa are loc în contextul în care SUA au anunțat săptămâna aceasta noi sancțiuni împotriva sectorului petrolier venezuelean, iar Organizația Statelor Americane a adoptat o rezoluție care condamnă guvernul lui Maduro ca fiind unul "nelegitim".

Pe fondul celei mai grave crize economice din istoria recentă a Venezuelei, Maduro, la putere din 2013, a fost reales președinte în 2018 pentru un al doilea mandat, într-un scrutin boicotat de opoziție și ale cărui rezultate au fost contestate și de o mare parte a comunității internaționale. La sfârșitul lui ianuarie a.c., liderul opoziției venezuelene Juan Guaido, susținut de numeroase țări occidentale, între care SUA, s-a autoproclamat președinte interimar, fără a reuși totuși să-l înlăture pe liderul socialist.

Sursa:Agerpres.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău