Vladimir Putin efectuează o vizită în Turcia, unde va participa la Congresul mondial al energiei

  • 10 Octombrie 2016 15:51
Vladimir Putin efectuează o vizită în Turcia, unde va participa la Congresul mondial al energiei

Președintele rus Vladimir Putin efectuează astăzi o vizită în Turcia pentru a participa la un summit consacrat energiei și pentru a se întâlni cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, transmite Agerpres.

Vremea schimburilor de acuzații virulente între Putin și Erdogan după doborârea de către aviația turcă a unui avion de vânătoare rusesc în noiembrie 2015 pare să fi trecut. Acum este timpul cooperării energetice și cei doi conducători au ca obiectiv să-și reafirme angajamentul de a duce la bun sfârșit proiectul gazoductului ruso-turc TurkStream, care urmează să transporte gaze rusești spre Europa trecând prin Marea Neagră, precum și pentru construirea de către Moscova a primei centrale nucleare turcești, comentează AFP.

Întrevederea între cei doi lideri luni, la Istanbul, unde Putin va participa la Congresul mondial al energiei, va fi a treia de când Moscova și Ankara au decis să-și normalizeze relațiile după grava criză provocată de distrugerea unui bombardier rusesc în zona frontierei dintre Turcia și Siria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău