Vladimir Putin, despre răspunsul Moscovei la orice desfășurare de rachete nucleare: „Rusia va riposta și va ținti”

  • 20 Februarie 2019 14:50
Vladimir Putin, despre răspunsul Moscovei la orice desfășurare de rachete nucleare: „Rusia va riposta și va ținti”

Rusia va riposta oricărei desfășurări de rachete nucleare americane cu rază „intermediară” de acțiune în Europa și va ținti atât țările în care aceste rachete vor fi desfășurate, cât și Statele Unite, a amenințat miercuri, în discursul său anual în fața deputaților și sentorilor, președintele rus Vladimir Putin, relatează News.ro, potrivit Digi24.ro.

Vladimir Putin a declarat în acest discurs că Rusia nu caută confruntarea și că nu va face primul pas în desfășurarea unor rachete ca replică față de ieșirea Statelor Unite din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) încheiat cu Washingtonul în 1987.

Liderul de la Kremlin a reafirmat că răspunsul Moscovei la orice desfășurare de rachete nucleare va fi hotătât și a îndemnat administrația americană a lui Donald Trump să se gândească bine la concesințele unei asemenea decizii.

Rusia urmează să se doteze până în 2021 cu noi rachete cu rază „intermediară” de acțiune, a anunțat în urmă cu două săptămâni ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu.

El a făcut acest anunț după decizia lui Trump de a retrage Statele Unite, după șase luni, din acest tratat încheiat în 1987 și care elimină o întreagă clasă de rachete de croazieră și balistice - terestre - americane și ruse, cu o rază de acțiune cuprinsă între 500 și 5.500 de kilometri.

Washingtonul și-a justificat decizia acuzând Rusia că a încălcat Tratatul INF prin faptul că a dezvoltat un nou tip de rachetă, Novator 9M729 - SSC-8 în terminologia NATO.

Vladimir Putin a răspuns acestei decizii anunțând că Rusia încetează, la rândul său să respecte Tratatul INF.

Sursa: Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău