Vladimir Putin, despre atacul din Crimeea: „Este rezultatul globalizării, la fel de ciudat cum pare"

  • 19 Octombrie 2018 14:45
Vladimir Putin, despre atacul din Crimeea: „Este rezultatul globalizării, la fel de ciudat cum pare

Președintele rus Vladimir Putin a dat vina pe globalizare pentru atacul armat care a avut loc miercuri la Colegiul Politehnic din Crimeea, spunând că astfel de incidente au început în Statele Unite și s-au răspândit în întreaga lume prin intermediul comunităților din mediul online, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

"După toate aparențele, acest lucru este rezultatul globalizării, la fel de ciudat cum pare", a declarat Putin în cadrul unui forum din orașul Sochi de la Marea Neagră.

"Totul a început cu evenimente tragice bine cunoscute în școlile din Statele Unite. Tinerii cu minți instabile creează eroi falși pentru ei înșiși", a declarat Putin.

"Aceasta înseamnă că noi toți, nu doar Rusia, dar noi, din întreaga lume, reacționăm prost la schimbarea condițiilor din lume. Nu creăm conținut necesar, interesant și util pentru tineri", a adăugat acesta.

Localnicii îndurerați s-au adunat joi la Kerch, cu flori și lumânări, pentru a marca o perioadă de doliu oficială de trei zile declarată în regiune. Preoții ortodocși au cântat rugăciuni pe stradă, conducând o slujbă memorială lângă colegiu.

Un student înarmat în vârstă de 18 ani din orașul portuar Kerch a ucis 20 de persoane, majoritatea dintre aceștia fiind colegii lui, iar alte zeci de studenți au fost răniți miercuri la Colegiul Politehnic din Crimeea, au afirmat reprezentanții legii.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău