Vladimir Putin a cerut guvernului să elimine vizele pentru străini, chiar dacă țările din care vin cer vize rușilor

  • 02 Noiembrie 2022 19:50
Vladimir Putin a cerut guvernului să elimine vizele pentru străini, chiar dacă țările din care vin cer vize rușilor

Președintele rus Vladimir Putin a dat instrucțiuni guvernului său să permită călătorii fără vize pentru cetățenii străini, chiar dacă țările din care aceștia provin le cer vize rușilor, relatează hotnews.ro.

Un decret publicat de Kremlin și datat pe 30 octombrie dă indicații guvernului condus de premierul Mihail Mișustin să faciliteze călătoriile fără vize în Rusia pentru cetățenii cetățenii care vor să intre în țară în scopuri turistice, culturale, sportive sau de afaceri, chiar dacă țările de destinație le cer rușilor vize.

Ucraina, de exemplu, a introdus vize obligatorii pentru cetățenii ruși care vor să intre în țară din data de 1 iulie și și-a închis granițele cu Rusia ca răspuns la invazia declanșată de Putin pe 24 februarie.

Decretul semnat de Putin la sfârșitul lunii trecute a stabilit drept termen limită pentru propunerea sa luna iunie a anului viitor, stipulând că directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Mișustin, Serghei Lavrov și ministrul de Interne al Rusiei trebuie să vină cu soluții până atunci.

Vladimir Putin cere mai multe zboruri către țări străine

Documentul ordonă de asemenea ca oficialii să se ocupe de creșterea numărului de zboruri cu destinații străine, extinderea programelor de vize turistice și reînnoirea lor în cazul așa-ziselor „țări prietenoase” față de Moscova.

În discursul susținut săptămâna trecută la Clubul de Discuții Vaidai, Putin a numit țările africane, din America Latină și unele din Asia drept „prieteni ai Rusiei”.

Aeroflot, cea mai mare companie aeriană din Rusia, a anunțat încă de la jumătatea lui octombrie că are în vedere creșterea numărului de zboruri către destinații din Africa.

Uniunea Europeană și-a închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești încă din 27 februarie iar la sfârșitul lui august a suspendat acordul cu Moscova prin care rușii primeau mai ușor vize.

Vecinii europeni ai Rusiei - Polonia, Finlanda, Estonia, Lituania și Letonia - le-au interzis majorității cetățenilor ruși să le treacă granițele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
32,24
Câțiva nori
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
26
Mon
23
Tue
26
Arhivă Radio Chișinău