Vladimir Putin avertizează Kievul. „Autoritățile ucrainene trebuie să prelungească perioada de aplicare a legii privind statutul special al Donbasului”

  • 15 Noiembrie 2019 12:55
Vladimir Putin avertizează Kievul. „Autoritățile ucrainene trebuie să prelungească perioada de aplicare a legii privind statutul special al Donbasului”

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că autoritățile ucrainene trebuie să prelungească perioada de aplicare a legii privind statutul special al Donbasului.

În caz contrar, Putin a subliniat că nu vede rostul unei noi reuniuni în "formatul Normandia" (Ucraina, Germania, Franța, Rusia) pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei. Potrivit liderului de la Kiremlin, legea ucraineană privind statutul special al Donbasului trebuie agreată cu reprezentanții republicilor separariste Donețk și Luhansk, pe care Rusia îi susține.

"Auzim de la primele figuri politice ucrainene că ar putea fi adoptată o altă lege privind statutul special al Donbasului. Ce fel de lege? Acesta este un aspect-cheie. Dacă se va adopta ceva ce nu va fi convenit cu republicile populare Donețk și Luhansk, totul va intra imediat într-un punct mort", a remarcat Vladimir Putin, în condițiile în care legea actuală privind statutul special al Donbasului nu va mai fi valabilă după 31 decembrie 2019.

"Pe 31 expiră actuala lege? Ce se întâmplă după aceea? Ce vom face în formatul Normandia? Aceasta este o chestiune-cheie", a afirmat Putin la un summit BRICS desfășurat în Brazilia.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
8
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Arhivă Radio Chișinău