Vladimir Putin anunță că Rusia a înregistrat un vaccin anti-COVID, iar fiica sa și l-a injectat. Reacția OMS

  • 11 August 2020 12:48
Vladimir Putin anunță că Rusia a înregistrat un vaccin anti-COVID, iar fiica sa și l-a injectat. Reacția OMS

Rusia a reușit să devină prima țară din lume care înregistrează un vaccin împotriva noului coronavirus, a anunțat marți președintele rus Vladimir Putin, afirmând că una din fiicele sale și l-a injectat, potrivit Reuters, EFE și AFP, citate de Agerpres.

'În această dimineață, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat pentru prima oară în lume', a declarat Putin, în cadrul unei reuniuni a guvernului său, asigurând că vaccinul rusesc este eficient, a trecut toate testele necesare și permite obținerea unei 'imunități durabile' la COVID-19.

'Una dintre fiicele mele și-a făcut acest vaccin, așa că, din această perspectivă, a luat parte la experimente', a declarat Putin, potrivit agenției de presă Interfax, adăugând că fata a făcut puțină temperatură, 38 de grade Celsius, potrivit Reuters, dar 'asta este'.

Recent, oameni de știință străini și-au exprimat preocuparea față de viteza dezvoltării unui astfel de vaccin, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un apel la respectarea 'liniilor directoare și directivelor clare' în materie de elaborare a unui astfel de produs.

Acest vaccin va fi pus în circulație de la 1 ianuarie 2021, potrivit Registrului național al medicamentului de pe lângă Ministerul Sănătății din Rusia, consultat de agențiile de presă ruse.

Rusia a asigurat în ultimele săptămâni viitoarea producție de mii de doze de vaccinuri împotriva noului coronavirus și 'câteva milioane' de la începutul anului viitor.

OMS a reacționat susținând respectarea protocoalelor și reglementărilor în vigoare în dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19.

Rusia lucrează de mai multe luni, ca multe alte țări din lume, la mai multe proiecte de vaccinuri împotriva COVID-19. Cel dezvoltat de centrul Gamaleia a fost realizat în colaborare cu Ministerul Apărării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău