Vladimir Putin acuză NATO ca participă la războiul din Ucraina și că ar vrea să distrugă Federația Rusă

  • 26 Februarie 2023 12:00
Vladimir Putin acuză NATO ca participă la războiul din Ucraina și că ar vrea să distrugă Federația Rusă

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) că participă la conflictul din Ucraina prin furnizarea de arme forțelor Kievului, informează duminică, 26 februarie, Agerpres.

„Ei (țările NATO) trimit Ucrainei arme în valoare de zeci de miliarde de dolari. Aceasta este cu adevărat participare" (la conflictul din Ucraina), a spus Putin într-un interviu pentru canalul Rossia-1, difuzat duminică.

"Aceasta înseamnă că ei iau parte, zilnic, la crimele regimului de la Kiev", a adăugat președintele rus.

Țările occidentale, a mai afirmat Putin, au "doar un singur scop: să distrugă fosta Uniune Sovietică și partea sa principală, Federația Rusă".

"Doar în acel moment ei ne vor accepta poate în așa-zisa familie a popoarelor civilizate, însă doar separat, fiecare parte separat", a continuat Vladimir Putin, în acest interviu acordat în marja unui concert patriotic ce a avut loc joi, cu o zi înainte de marcarea unui an de la declanșarea ofensivei ruse în Ucraina.

În acest interviu, președintele rus și-a reiterat de asemenea apelul la crearea unei lumi multipolare.

"Suntem împotriva a ce? Împotriva faptului că această lume nouă ce apare se construiește doar în interesul unei singure țări: SUA. Acum, tentativele lor de a reconfigura lumea conform imaginii lor, după destrămarea Uniunii Sovietice, au dus la această situație, (iar) noi suntem pur și simplu obligați să reacționăm", a spus Putin.

Rusia a declanșat o invazie în Ucraina, de la începerea căreia a fost marcat vineri, 24 februarie, un an, prima agresiune de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău