Vladimir Putin a convocat Consiliul Securității Rusiei

  • 24 Iulie 2015 15:43
Vladimir Putin a convocat Consiliul Securității Rusiei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a convocat Consiliului Securității Rusiei imediat după discuția telefonică avută joi seara târziu cu președinții ucrainean Petro Poroșenko și francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel.

Discuțiile au avut loc în cadrul așa-numitului 'format Normandia', a informat serviciul de presă al Kremlinului, citat de agențiile ruse și ucrainene de presă.

Părțile au discutat stadiul de implementare a acordurilor Minsk, se afirmă într-un comunicat al serviciului de presă al Kremlinului.

Cu ocazia acestor convorbiri, Putin i-a cerut părții ucrainene să se pună de acord cu reprezentanții autoproclamatelor 'republici populare' Donețk și Lugansk cu privire la legiferarea statutului special al celor două regiuni, la legea amnistiei și la stabilirea modalităților și a procedurilor pentru desfășurarea alegerilor locale în Donbas.

Liderii rus, francez, german și ucrainean 'au subliniat importanța respectării angajamentelor asumate în februarie la Minsk cu privire la retragerea armelor grele de pe linia de contact, aplicarea completă a acordului de încetare a focului și accesul Misiunii speciale de observație a OSCE', după cum a relatat anterior AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău