Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate pentru a discuta despre conflictul cu Ucraina

  • 18 Martie 2022 15:14
Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate pentru a discuta despre conflictul cu Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a abordat vineri în Consiliul de Securitate al Rusiei conflictul cu Ucraina și repercusiunile sale internaționale, a anunțat Kremlinul pe website-ul său, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Spre deosebire de alte reuniuni din cadrul Consiliului, de la aceasta nu au fost transmise imagini.

''Actuala situație internațională a fost discutată la reuniune și a continuat schimbul de opinii cu privire la operațiunea specială desfășurată în Ucraina de Forțele Armate Ruse'', potrivit declarației Kremlinului.

''Președintele a informat în mare detaliu participanții despre numeroasele sale discuții internaționale'', se mai arată în text.

Mai devreme în aceeași zi, Putin i-a spus cancelarului german Olaf Scholz într-una din aceste discuții că atacuri ucrainene cu rachete au vizat zone rezidențiale din orașele Donețk și Makivka și că "aceste crime de război au fost ignorate de Occident".

Putin însuși a fost descris de omologul său american Joe Biden drept un ''criminal de război'' pentru victimele comise în timpul invaziei în Ucraina, afirmații catalogate de purtătorul de cuvânt al Kremlinului ca fiind ''inacceptabile și de neiertat''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău