Vladimir Putin a comparat ideologia comunistă cu creștinismul

  • 15 Ianuarie 2018 09:31
Vladimir Putin a comparat ideologia comunistă cu creștinismul

Președintele Rusiei Vladimir Putin a numit Codul Moral construit de comunism drept „un extras primitiv din Biblie”, iar menținerea trupului lui Lenin în Mausoleu a comparat-o cu tradiția creștină de cinstire a moaștelor.

În opinia șefului statului rus, „ideologia comunistă este foarte asemănătoare cu creștinismul. „Libertate, fraternitate, egalitate, dreptate – toate acestea sunt scrise în Sfânta Scriptură, totul este acolo. Iar în privința Codului Moral construit de comunism, acesta este o sublimare, un extras primitiv din Biblie” – a declarat Vladimir Putin, în timpul discuției cu jurnalistul Andrei Kondrașov, al cărui film „Valaam” este difuzat de postul de televiziune „Rossia 1”.

Președintele rus a mai dat un exemplu: „Iată, trupul lui Lenin se află în Mausoleu. Cu ce se deosebește acesta de moaștele sfinților?” Mi se spune: în lumea creștină nu există o astfel de tradiție. Cum nu? – le spun eu. „Mergeți pe Muntele Athos să vedeți. Acolo există moaște sfinte. Dar și la noi avem, la Valaam, moaștele Sfinților Serghei și Gherman” – a declarat președintele rus.

Menționăm că Mânăstirea Valaam din Rusia este, în prezent, nu doar un obiectiv cultural-istoric, ci și un centru cultural, vizitat anual de peste 100.000 de pelerini și turiști.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău