Vladimir Putin a comentat rezultatele alegerilor din Ucraina

  • 25 Aprilie 2019 14:03
Vladimir Putin a comentat rezultatele alegerilor din Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin, consideră că rezultatele alegerilor prezidențiale din Ucraina, care au fost câștigate de actorul de comedie Volodimir Zelenski, indică "eșecul total al politicii lui Petro Poroșenko" - scrie TASS, menționând că Putin a făcut o declarație în acest sens joi, la Vladivostok, unde s-a întâlnit cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

 "Ce este de evaluat? Acesta este un eșec total și absolut al politicii lui Poroșenko" - a afirmat liderul rus, întrebat cum apreciază alegerile prezidențiale desfășurate duminică în Ucraina.

Vladimir Putin, a mai declarat, referindu-se la relațiile ruso-ucrainene după victoria lui Vladimir Zelenski în alegerile prezidențiale, că totul depinde de politica pe care o va duce Kievul. "În ceea ce ne privește, noi dorim să restabilim în întregime relațiile, însă nu vrem să facem acest lucru în mod unilateral", a declarat Putin, întrebat cum se vor dezvolta relațiile ruso-ucrainene în timpul mandatului noului președinte al Ucrainei.

Rezultatele finale anunțate de Comisia Electorală de la Kiev după numărarea tuturor voturilor exprimate de ucraineni la alegerile prezidențiale de duminică arată că actorul de comedie Volodimir Zelenski a câștigat scrutinul cu 73,22% din voturi. Președintele în exercițiu al Ucrainei, Petro Poroșenko, a fost votat de doar 24,45% dintre alegători.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău