Vladimir Cebotari: Avem așteptări ca numărul deputaților care au ieșit din fracțiunea PDM să crească

  • 20 Februarie 2020 08:04
Vladimir Cebotari: Avem așteptări ca numărul deputaților care au ieșit din fracțiunea PDM să crească

Deputat Vladimir Cebotari, care împreună cu alți cinci colegi din Partidul Democrat, a anunțat că părăsește formațiunea, susține că se așteaptă ca numărul parlamentarilor care vor părăsi PDM să crească. Potrivit lui, acest lucru se va întâmpla „dacă nu vor exista prea multe presiuni pe intern”, transmite IPN.

Am ieșit din partid pentru că avem mai multe viziuni. Pașii din ultimele zile au fost unul dintre lucrurile care au determinat această decizie, complicată de altfel. Nu este ușor să părăsești o echipă în care ai investit mult și oameni în care ai avut încredere și care au în tine încredere și cu care vrei să lucrezi în continuare. Doar că sunt anumite lucruri care te determină să faci acești pași”, a explicat deputatul.

Parlamentarul a atras atenția asupra faptului că el și colegii lui au părăsit partidul atunci când acesta se află din nou „aproape la guvernare” și a menționat că nu a recurs la acest gest atunci când PDM se afla într-o situație dificilă. „Noi am fost cu PDM în cele mai grele momente, cel puțin din ultimii ani. Și am înfruntat împreună, inclusiv și critici foarte mari publice, am luptat împreună să recăpătăm încrederea oamenilor, lucru care ne-a reușit
pentru că rezultatele alegerilor locale este unul bun. Noi nu am părăsit atunci partidul, noi am luat decizia de a pleca din partid atunci când partidul practic a revenit la guvernare”, a continuat Vladimir Cebotari.

Deputatul PPPDA Igor Munteanu spune că „războiul” Partidului Democrat abia a început. Potrivit lui, scindarea va decurge în continuare la nivelul organizațiilor teritoriale. „Cine și cu cine se va asocia, în ce măsură liderii formali sau informali îi vor putea atrage pe cei care au votat în alegerile locale, iar din această „apă tulbure”, evident că cineva va avea de câștigat și acel cineva este Partidul Socialiștilor, care folosește în acest moment practica și instrumentele folosite de către PDM în raport cu Partidul Comuniștilor. Este o răzbunare a istoriei”, consideră Igor Munteanu.

Deputatul socialist Grigore Novac susține că PSRM nici nu se bucură de scindarea din interiorul PDM și nici nu se întristează. Potrivit lui, este o chestiune internă de partid în procesul căreia nu trebuie să se implice ceilalți. Parlamentarul a mai menționat că în legislativ, în principiu, proiectele sunt votate de toți deputații și părăsirea PDM a celor șase deputați nu crede că va influența esențial asupra susținerii Guvernului.

Șase deputați ai Partidului Democrat au anunțată miercuri, 19 februarie, că părăsesc formațiunea politică, dar și fracțiunea parlamentară a democraților. Este vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repeșciuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău