Vladimir Bolea și premierul Dorin Recean se întâlnesc astăzi cu producătorii agricoli

  • 16 Februarie 08:18
Vladimir Bolea și premierul Dorin Recean se întâlnesc astăzi cu producătorii agricoli

La Ministerul Agriculturii urmează să fie organizată astăzi o ședință, cu participarea ministrului Vladimir Bolea, a premierului Dorin Recean și a producătorilor agricoli în contextul protestelor fermierilor, transmite Radio Chișinău.

Timp de patru zile consecutiv aceștia au blocat cu tractoarele drumul de acces spre vama Leușeni-Albița, principalul punct de trecere a frontierei dintre Rep. Moldova și România dar și drumuri din alte regiuni ale țării. Fermierii sunt nemulțumiți că  măsurile de sprijin anunțate până acum de autorități nu sunt suficiente.

Ei solicită ajutor suplimentar de 400 de milioane de lei compensații pentru culturile de porumb și floarea-soarelui semănate în 2023, dar și urgentarea procesului de recepționare a celor 4000 de tone de motorină din România.

Deoarece fermierii au anunțat că vor protesta și pe parcursul zilei de astăzi, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal recomandă călătorilor să aleagă alte puncte de trecere a frontierei: Sculeni, Costești sau Leova-Bumbăta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău