Vladimir Bolea: „Fermierii vor putea să reeșaloneze creditele în baza documentelor justificative de la Camera de Comerț”

  • 01 Septembrie 2022 17:50
Vladimir Bolea: „Fermierii vor putea să reeșaloneze creditele în baza documentelor justificative de la Camera de Comerț”

Fermierii care au luat credite și au avut de suferit de pe urma secetei din anul acesta ar putea să beneficieze de o relaxare a plăților scadente către bănci.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat astăzi ședința de Guvern că fermierii vor putea să reeșaloneze creditele în baza documentelor justificative de la Camera de Comerț sau de la Comisiile raionale pentru Situații Excepționale.

„Importatorii de inputuri, noi cunoaștem că marea majoritatea a agricultorilor se creditează și se împrumută de la agenții economici în primăvară care aduc inputuri, îngrășăminte în mod special, iarăși am primit toată susținerea din partea acestor importatori ca atunci când vorbim despre agenții economici care și-au creat datorii în urma secetei din anul curent vor avea susținerea. La fel am avut discuții și cu Ministerul de Finanțe, avem toată deschiderea din partea Ministerului de Finanțe și a Inspectoratului Fiscal. Agenții economici care au avut de suferit din cauza secetei nu vor fi penalizați și vor avea posibilitatea să își reeșaloneze datoriile dacă le au la unele bugete”, transmite V. Bolea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău