Vlad Țurcanu: Singura alternativă pentru revenirea la normalitate este coagularea forțelor democratice

  • 27 Decembrie 2016 16:19
Vlad Țurcanu: Singura alternativă pentru revenirea la normalitate este coagularea forțelor democratice

În această situație în care un ministru activ cum este Anatol Șalaru a fost demis,  se aruncă încă o pată pe Partidul Liberal care și-a sacrificat un membru marcant, a declarat în emisiunea Ora de Vârf comentatorul politic, Vlad Țurcanu.

 În opinia acestuia, pe măsură ce ne afundăm într-o dispută geopolitică, și ea continua.., devine tot mai lar că singura alternativă pentru revenirea la normalitate este coagularea forțelor democratice, a partidelor proeuropene, a figurilor de primă mărime din societatea noastră. Totodată Vlad Țurcanu nu exclude faptul că  execuțiile publice vor  continua prin a-i nimici public pe toți acei cu viziuni de dreapta, proeuropene sau proromânești.

“E important cum spuneam ca aceste figuri de primă mărime din societatea noastră, fie figuri politice, fie figuri culturale să se coagoleze, pentru că ne așteptăm ca acest tip de execuții publice cum s-a întâmplat în cazul lui Anatol Șalaru să continue, să fie nimiciți public și alți politicieni cu vederi de dreapta. Dacă nu se va întâmpla aceasta, dar eu sper să se întâmple pentru că vin alegerile parlamentare, atunci și Igor Dodon și alți exponenți cu asemenea vederi s-ar putea să se simtă confortabil și să fie pierduți anumiți timpi necesari pentru societatea moldovenească de a fi reașezată pe niște baze normale”, a declarat Vlad Țurcanu.

Amintim că președintele Igor Dodon a semnat marți, 27 decembrie, un decret prin care l-a demis pe ministrul Apărării, Anatol Șalaru. Motivul demiterii l-a constituit solicitarea venită din partea liderului PL, Mihai Ghimpu.   

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău